***

Виктория Ковель
Маучанне,Божа мой!
Маучанне гучнае!
Iрвецца зноу з мяне,
Рве сэрца зноу!
Чаго чакаеш ты?
Дурнiца,чуеш ты?
Як стыне цёплая
У жылах кроу.
Ад гэтай горасцi
I злоснай подласцi,
Чужога сораму
Ды цяжкiх сноу.
За што змагаешся?
За што так каешся?
Усё несапрауднае!
Усё на злом!
Усё загiне тут,
Усё зламаецца.
Ды застанешся ты
Зусiм адна.
Дык усё ж завошта ты
Так моцна каешся?
Ты ж не на споведзi.
Яго няма!
Забудеш здрады усе,
Людскiя подласцi.
Ды застанецца зноу
З табой зiма.
Ты з ёю,любаю.
Сяброукай грубаю.
Жыццё нялегкае
Працягнеш жыць.
I больш не зможаш ты
Змаучаць,не здолееш!
Бо вам завеямi,
Бясконца выць....