Французская песня. Рус. Бел

Максим Троянович
Река нашего детства

Я вспоминаю дерево,
Я вспоминаю ветер,
Этот плеск волн
Об океанский берег,

Я вспоминаю город,
Я вспоминаю голос,
Блеск Рождественских огней
На снегу и морозе

Я вспоминаю мечту,
Я вспоминаю короля,
Уходящее лето,
Деревянный дом,

Я вспоминаю небо,
Я вспоминаю воду,
Кружевную сорочку
Разорванную на спине

Это не кровь
Течет в наших венах
Это - река нашего детства
Это не смерть
заставляет меня страдать,
А то, что я не увижу более
как мой отец танцует

Я вспоминаю фонарь,
Я вспоминаю знак,
Свет вечера,
Тайную комнату,

Я вспоминаю любовь,
Я вспоминаю жесты,
Обратную дорогу в фиакре,
Запах духов на моей куртке

Я вспоминаю так поздно,
Я вспоминаю так мало,
Эти случайные поезда,
Влюбленную пару,

Я вспоминаю Лондон,
Я вспоминаю Рим
Солнце, создающее тень,
И печаль, которая создает человека


***

Я ўспамінаю дрэва,
Я ўспамінаю вецер,
Гэты плёскат хваль
Пра акіянскі бераг,

Я ўспамінаю горад,
Я ўспамінаю голас,
Бляск Калядных агнёў
На снезе і марозе

Я ўспамінаю мару,
Я ўспамінаю караля,
Сыходзячага лета,
Драўляную хату,

Я ўспамінаю неба,
Я ўспамінаю ваду,
Карункавую кашулю
Разарваную на спіне

Гэта не кроў
Цячэ ў нашых венах
Гэта - рака нашага дзяцінства
Гэта не смерць
прымушае мяне пакутаваць,
А тое, што я не ўбачу больш
як мой бацька танчыць

Я ўспамінаю ліхтар,
Я ўспамінаю знак,
Святло вечара,
Таемны пакой,

Я ўспамінаю каханне,
Я ўспамінаю жэсты,
Зваротную дарогу ў фіякры,
Пах духоў на маёй куртцы

Я ўспамінаю так позна,
Я ўспамінаю так мала,
Гэтыя выпадковыя цягнікі,
Закаханую пару,

Я ўспамінаю Лондан,
Я ўспамінаю Рым
Сонца, што стварае цень,
І смутак, яки стварае чалавека


    Перевёл Максим Троянович