La favorato de la regxo kaj virinoj

Алексей Самсонов 6
    La Dudek-Dua de Novembro

    La traduko de poemeto de Вадим Пряхин 2
    http://stihi.ru/2013/07/15/7498

*Dedicxita al Richard Vagner*
LA SONETO
Kaj la muzikon skribis vi, kaj libreton.
Vi estis la unuaklasa ecx Muziko-Direktanto.
Kaj postuladis por ti’ aprobeton…
Kaj poste igxis arda ecx amindumanto.
La grandan kapon havis vi, bluokulojn kaj sobrecon.
Vi sxatis komforteton, vestojn, fladaneton kaj silencon…
Vi estis ankaux dispoziciita malsxpareco.
Virinojn vi "respektis" (ne nur unu, via deco) –
Ilia list’ tuttempe nova estis.
Mem tamen vi nenies "katenaro" paciencis...
Vi estis favorato de la regxo ecx – Luis’ (La Dua).
Nomadis li vin tipe "La animo mia gxua"...
L' edzino – von Bjulov – de "la ora koro" damo
Ecx opiniis: vi estas tre freneze bona en la para amo.

* Gxi estas verkita por la 5-a
Monda Verk-Monato (MoVeMo)

          *    *    *