Лика Лившиц. Романс. Рус. Бел

Максим Троянович
В степи ковыль колышется вуалью:
Гнёт ветер струны тонких стебельков.
Там мАнит вечер сумрачною далью,
Как яркий свет – прозрачных мотыльков.

Я долго еду, вёрсты не считая;
Дорога узкой лентою бежит,
А местность дикая, пустынная такая:
Простор бескрайний - негою залит.

Здесь видно горизонт от края и до края,
Небес ещё светлеет синева.
Звезда зажглась, таинственно мерцая,
И в ночь несёт остатки волшебства.

***
 
Раманс
 
У стэпу кавыль калышацца пустэчай:
Хіліць вецер струны сцяблінак зноў.
Там вабіць вечар змрочнаю далечай,
Як яркае святло – празрыстых матылькоў.

Я доўга еду, вёрсты не чакая;
Дарога вузкай стужкаю бяжыць,
Мясцовасць дзікая, пустэльная такая:
Абшар бязмежны - пяшчотаю бруіць.

Тут відаць гарызонт ад краю і да краю,
Нябёсаў яшчэ святлее сінь.
Зорка запалілася, таямніча мігая,
Ты рэшткі чараўніцтва ноч пакінь.


     Перевёл Максим Троянович