Petergof La mondo de la Nova tempo

Алексей Самсонов 6
    La Dudek-Tria de Novembro

    La traduko de poemeto de Вадим Пряхин 2
    http://stihi.ru/2016/06/12/2242

La luksaj fontanoj kaj palacoj, ankaux
       ecx pentrindaj gxardenetoj kaj parkaro bela, -
Cxi cxio estas la famega, glora,
       vere Petergof belega.
Laux direktivo de la Granda Petro estis gxi
       l' penado arkitekta, sagx’, eltrovemego,
Por ke ekkriis cxiu: “Jen ja estas
       “paradizo” de la regx' de Petr' kiela.”

* Gxi estas verkita por la 5-a
Monda Verk-Monato (MoVeMo)

          *    *    *