Анатолий Владимирович Отт. Таёжное. Рус. Бел

Максим Троянович
Из домашнего рая
Добровольный изгой
От края до края
Я полон тайгой.
И беру по утру
Бруснику с росой,
На медвежьем пиру
Я самый хмельной.
И силач. и палач,
Властелин над тайгой,
Но обидно. хоть плачь,
Я никто над тобой.
Пусть один на ветру
Я не знаю покоя,
Прижимаюсь к костру,
Как к невесте изгоя,
И забудусь я сном,
Утомлённый тайгой,
Согреваюсь костром,
Как когда-то тобой.
 
***

Таёжнае

З хатняга рая
Добраахвотны ізгой
Ад краю да краю
Я поўны тайгой.
І бяру раніцой
Брусніцу з расой,
На мядзведжым піру
Замелеў, сам не свой
І асілак. і кат,
Уладар над тайгой,
Але крыўдна мне нат,
Я ніхто над табой.
Хай адзін на ветру
Я не ведаў супакою,
Прыціскаюся да кастра,
Як да нявесты ізгоя,
І забудуся сном,
Стомлен дзікай тайгой,
Саграваюся кастром,
Як калісьці табой.

    Перевёл Максим Троянович