Эми Шток. Зазноба. Рус. Бел

Максим Троянович
Который день
деревья в инее
являют сказочность палат.

Зима цветёт
застывшей лилией
и ждёт неверный снегопад.

На сто невест-
одна зазнобою,
лишь только ей в узорах шаль.

И сто небес
вздохнут сугробами,
рассыпав белый свой миндаль…

Каханка

Які дзень
дрэвы ў інее
ўяўляюць казачнасць палат.

Зіма квітнее
застылай ліліяй
і чакае няслушны снегапад.

На сто нявест-
адна каханкаю,
толькі ёй ва ўзорах шаль.

І сто нябёсаў
уздыхнуць гурбамі,
рассыпаўшы белы свой міндаль…

   Перевёл Максим Троянович