Владимир Бордюгов. Три дороги. Рус. Бел

Максим Троянович
 Эхо на: http://www.stihi.ru/2018/03/26/5038
           Вячеслав Полканов


Забавы ради вечно Русь
Нам предлагает три дороги
И поле, что шумит в тревоге,
Неся сомнений тяжкий груз.

А кто наездил колеи?
Кто искривил пути-дороги?
Широко поле у земли,
Но, словно горные пороги,  —

Канавы, рытвины, ухаб...
Кто для себя такое сдюжил?
Один` хоть путь бы отутюжил
На совесть, а не впопыхах!

Стрелой прямою бы легла,
Не для телеги, а для троек,
И не по кочкам перестроек,
А так, чтоб вывести могла.

Забавы ради вечно Русь
Нам предлагает три дороги...
Идти бы смог, хоть стёрлись ноги,
Да вот куда, не разберусь...

Тры дарогі
 
Забавы дзеля вечна Русь
Нам прапануе тры дарогі
І поле, што шуміць у трывозе,
Несучы сумневаў цяжкі груз.

А хто наездзіў каляіны?
Хто скрывіў шляхі-дарогі?
Шырока поле ў зямлі,
Але, нібы горныя парогі,  -

Канавы, калдобіны, выбоіна...
Хто для сябе такое сцярпеў?
Адзін` хоць шлях бы адпрасаваў
На сумленне, а не прыхапкам!

Стралой прамою б лягла,
Не для калёс, а для троек,
І не па купінах перабудоў,
А так, каб вывесці магла.

Забавы дзеля вечна Русь
Нам прапануе тры дарогі...
Ісці б жадаў, хоць сцерліся ногі,
Ды вось куды, не разбяруся...

     Перевёл Максим Троянович