А. А. Смирнов. Да здравствует поэзия. Рус. Бел

Максим Троянович
Поэзия! Твой лаконичный язык
и бой кастаньет в такт размера,
вкусны  и хрустящи, как "белый налив"
и пахнут мечтой парфюмера!
И всю твою жизнь обитают в тебе:
признанье в любви с придыханьем,
ночной аромат в деревенской избе,
весеннее птичье порханье,
мерцающий звёздный ночной небосвод,
диск солнечный над горизонтом,
журчанье ручьёвых струящихся вод,
блеск молний под облачным фронтом!..
Внутри тебя хором звучат голоса.
И каждый при этом бесценен!
И списку поэтов не видно конца!
Ахматова, Пушкин, Есенин...


Жыве паэзія!..
 
Паэзія! Твая лаканічная мова
і бой кастаньет у такт памеру,
смачныя і храбусткия,  як "белы наліў"
і пахнуць марай парфумера!
І ўсё тваё жыццё насяляюць у табе:
прызнанне ў каханні з прыдыханнем,
начны водар у вясковай хаце,
вясновае птушынае пырханне,
мігатлівы зорны начны небасхіл,
дыск сонечны над гарызонтам,
цурчанне раўчукоў, якія струменяцца вод,
бляск маланак пад хмарным фронтам!..
Усярэдзіне цябе палаца гучаць галасы.
І кожны пры гэтым неацэнны!
І спісу паэтаў не відаць канца!
Ахматава, Пушкін, Ясенін...

   Перевёл Максим Троянович