Халтура

Максим Троянович
Не шукай мяне, не даганяй,
Нібы збег абставін то чарговы.
За грахі па двойчы не карай -
Сатана грахоў маіх выснова.

Што  падабалася  - таюся.
З выклікам сябе не дэманструю.
Крок у крок я  за жыццём плятуся,
Не віню царквы пару святую.

Мешчуся калі-та ля дзвярэй,
Не разгортваўшы жыцця правіны
Саматужных, прымітыўных дзей,
Каб на замараць душы нявіннай.

Хто паверне тым і усміхнуся,
Падміргну збянтэжана адказам,
Інстынктыўна ворага імкнуся,
Стрымгалоў не ўцякаў ні разу.

Хопіць сіл сваё абараніць.
Сыты, ды гуляшчы – не падмога,
Ва ўпор няма каго вініць,
Каб паслухаць запаветы Бога.

Ад глыбінь душы мне свет мілей,
Закарцела паўтарыць прывабы,
Без вар’ятаў жыць куды смялей,
Мужыкі ж, цяпер, бадай што бабы.