Наталия Полянская. Молитва на кольце. Рус. бел

Максим Троянович
Молитва на кольце :"спаси и сохрани ",
Молитва почернённой вязью,
И в окоём, такие же, кресты,
Пиковой выбитые мастью...

И я ношу такое же кольцо,
Надетое мне мамой в детстве,
Полу еврейской крови суждено
От православия ни спрятаться, ни деться.

Кольцо хранило ли меня,
Или Великий Бог Израиля?
Но до сих пор куют в монастырях
Еврейский крест... от православия.

Столько Церквей, молитв и языков
Земля многострадальная вместила!
А Бог один, сошедший со крестов,
Рождением, "пропиской" - Палестина.

Куют колечки, серебром звеня,
Монастыри в глуши России,
Но тонкой вязью пишутся слова -
Слова еврейского Мессии.
 
***

Малітва на пярсцёнку

 
Малітва на пярсцёнку:"выратуй і захавай ",
Малітва пачэрненым вязьмом,
І ў акаём, такія ж, крыжы,
Віновай выбітая масць на ём...

І я нашу такі пярсцёнак  з рана,
Надзетае мне мамай у дзяцінстве,
На паўгабрэйскай крыві наканавана
Ад праваслаўя ні схавацца і ні дзецца.

Пярсцёнак ці захоўвала мяне,
Ці Вялікі Бог Ізраілю?
Але дагэтуль куюць у манастырах
Габрэйскі крыж... ад праваслаўя.

Гэтулькі Цэркваў, малітваў і моў
Зямля шматпакутная змясціла!
А Бог адзін, які сышоў з крыжоў,
Нараджэннем, "прапіскай" - Палестына.

Куюць пярсцёнкі, звінячы нанова
Манастыры ў глухмені ўсёй Расіі,
Але тонкім вязьмом пішуцца словы -
Словы габрэйскага Месіі.

    Перевёл Максим Троянович