Един с любов да ме спомене

Надежда Ангелова
Не се научих да си трая,

а пък и няма закога.

Не търся кратък път към рая,

между копита и рога,

вървя. А пътя криволичещ,

нагоре води и напред,

оставам вечното момиче,

с душа ранима, на поет.


Ако случайно ви заболи ви,

от искрените ми слова,

дали са прави, или криви,

то  друг да отреди това.

И ако някога, кога  ли?

И мен прекърши  старостта,

един стиха ми да погали,

ще стигне ли да ми простят,


че дишах и  живях различно,

че не робувах на пари,

че лудостта ми, еднолично,

мостовете зад мен гори?

В стиха си само  на колене,

аз молех се за всеки грях...

Един с любов да ме спомене,

то ненапразно аз живях.