Она всё смотрела в окно...

Андрей Яременко Львов
Вона сі дивила в вікно
і певно сі дивувала,
чи було насправді їй так суджено,
щоб вічно вона дівувала.

Подружки заміжні усі вже давно
або,принаймні,вагітні.
Вона ж безнастанно сі дивить в вікно
і видить запльовані підворітні.

А там-най не трафить їх шляк-
справляють нужду пияки-забулдиги.
Нехай порятують їх бог і аллах,
нехай оброзумлять їх всі мудрі книги.

Нехай вони будуть такими,як той,
що сниться їй кожної ночі-
її романтично-ліричний герой,
на кілька років молодший.

Серенади іспанські най співають вони,
а не частушки хонтійські.
І лиш тоді розстібають штани,
коли там не вміщаються більше гарячі...
                сосиски.