При пълнолуние

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Заръмяват капчици смях
от крайпътният бар.
В две устни
и засмени очи
с потрепващи пръсти.
Светлини вътре -
вън е тъма,
светли ивици се процеждат.
Запотени в танца тела
късен смях, засмени лица
и питиета по масите.
Светът опростен е до смях
на чаши до звън
и питиета носещи щастие.
Събота срещу неделя
ден за веселие,
вечерно щастие
при пълнолуние.