Отрута

Ева Сокол 2
Така первісна чистота...
Лиш Бог і янголи, і Едем...
Смирення і Любов за кредо -
Господня істина проста.
Землі ще й в планах не було...
Ідилія і рівновага...
І кожна мить - вселенське благо...
Без зморщок Господа чоло.
Тоді напруга звідкілЯ?
Звідкіль у творенні потреба?
Як лоно розчахнулось Небо
і народилося МалЯ.
Затим з'явилась суєта,
до ремесла скотилось Чудо...
Чим більш народжувалось люду,
ліпилася Земля пуста.
І де ідилія тепер?
І янголи готують смуту...
Людські істоти, мов отрута,
найкращий Божий янгол вмер.
Прийшлось навішати йому
усі гріхи ляльОк убогих,
що згодом розп'яли і Бога,
і погрузили світ в пітьму.