Бырем гуртэ

Антонида Тронина
20.01.2023ар

Вордскемын но, будемын но
Мон пичи гуртын.
Гурезьёс но, зарезьёс но
;в;л котырын.
Бен малы нош туж чебер но,
Муспотон потэ?
Бен малы о сюлэмме со
Котыраз кыске?

Нёжалъёс но, возь вылъёс но
Котыр ортчемын.
Борыос но, сутеръёс но
Отын бичамын.
Бусыосын гурт котырын
;ег полысь окт;,
Инбамлэсь туспуктэмзэ кадь
Чагыр зангари.

Чупчи дорысь возь вылысь мон
Италмас бичай.
Егит дыр но егит мылкыд
Пыр луоз кожай.
Туж кема ортчиз со дырысь
Аръёс кошкизы.
Егит дырез серазы кадь
соос нуизы.

Егит мылкыд нош порьяя кадь
мынам сюлэмам.
Вуисько ке бырем гуртам
Будем к;кыам.
Нош ик, нош ик ад;исько мон
Будем эшъёсме,
Бен, соин дыр, бырем гуртэ
ас дораз кыске.