Дальбараан

Туяна Цыденова-Очирова
Элдин талын дальбараан
Сээжын хонгор сэдьхэлhээ
Даляа hэбин, далайжа,
Yндэр хабсагай дабаба.

Элбэг талын уужамда
Зориг сэдьхэлээ амаруулжа,
Байгаалиин hэеы хэрэм соо
Шэдитэ дуугаа дуулана.

Жэргэмэлэй аялга сууряатан
Замбуулинай эзэндэ дуулдана
Эзэн нангин адисаар
Баярлан, талаан эльгээнэ.

10.11.2023г