3663. Меж собой чеснок и лук

Айшат Мальсагова
Меж собой чеснок и лук
Издают скрипучий звук:
- Кто из нас важней, нужней?
В пище каждый: "Я главней!"

Лук посмеиваясь рьяно:
- Ты глупец,чеснок, упрямо!
Ну не спорь со мною, друг!
Не возьмёшь ты на испуг!

Тут вмешался и редис:
- Я и старше, и басист!
Брось враждебный свой каприз,
От болезней ваш девиз!

Ну, не спорьте же, друзья!
Вас в обиду дать нельзя!
Полежим и отдохнём,
Пользу в каждом мы найдём!

 Текст на ингушском языке:

Саьмарсаькха хохага оал:
- Со ба дукха эшаш хьол!
Бакъдар, 1а фу ях сона хац,
Со халча, хьо эшаш х1ам дац!

Хох цу дешах башаш бац,
Аз ца тоадаьр даар дац!
Сабар, сабар дела 1а,
Багар йоаг1агъя мо 1а.

Цу шиннех а хорсам дел:
- К1ома къамаьл соцадел!
Х1анца сога ладукх оаш,
Сога кхаьчад кертера дош.

Вайна юкъе барт хила беза,
Цхьана беша хила деза.
Вайна машар ч1оаг1а эш,
Цхьан истола т1а хила деза!

С уважением Айшат Мальсагова,
член Российского союза писателей.