Коледна песен

Величка Петрова
КОЛЕДНА ПЕСЕН

Вечерта ли грее с изненади?
Коледа вълшебства ли реди?
Обич свети в улици и гари,
и люлее песни и игри.

Бъдни вечер, приказки нарежда.
Под елхата сбъдват се мечти.
През комина спускат се надежди.
Коледа с елените лети.

А сърцата на децата, лудо
канят ни за сто добри неща.
И очакват коледното чудо
да огрее с чудеса света.

Коледа ли?
Коледа е Чудо!
И вълшебства с детската душа.
От любов, с любов се будят лудо
нежни струни в нашите сърца.