про любов та змову

Цветков Александр
Бракує простору простору
коли шкода обіймам пліч.
Напередодні наговору
най не мине найдовша ніч.

Сьогодні стане завтра вчора.
Хто передбачити це міг ?
Мигають бленди світлофора
на перехресті всіх доріг.

Зашита наглухо кишеня
у розіп'явшого Христа.
З руки малечі жита жменя
врятує ластівці літа.

Легкі у вірності окови
на все життя, немов на хить.
Де є любов, немає змови,
а є в очах небес блакить.

Доколи віддане люстерко
на мене дивиться без сліз,
даруй, ласуня-плодожерко,
твій час межу не переліз.

Жени сквозняк мерщій, вагадло,
Вихитуй гальма противаг.
Не там звитяга, де є правда,
А там, де прага до звитяг.

Засуха, згинь! Велика повінь
Най змиє нетрі прибудов.
Сотайте, соти, сонця пломінь,
Як я всотав сповна любов.

Світлина: Зінаїда Серебрякова. Картковий будиночок. 1919