про сургуч

Цветков Александр
Даруйте небо, Дніпре, земле,
за ваш неспокій, муку, біль,
за цю голгофу без перерви,
за цю наругу божевіль,
за цю гидку, брудну навалу
пикатих зайд і лайдаків,
даруйте діти, Тато, Мамо,
даруй Одеса, Буча, Львів,
за неозброєність любові,
і бойовище голіруч,
за цю незграбну риму: "крові",
що застигає, мов сургуч.