Гiршае зiр

Ева Сокол 2
Коїться щось з очима, гіршає зір...
З крилами за плечима, що ти за звір?
Казочки про драконів іншим лиши...
Свічка біля ікони - теплий вогонь душі.

Серцю тепла півкрихти... дякую небесам!
Боже, нарешті тихо! Ти все управиш Сам.
Падає зір на краще... з пам'яттю хай би так.
Болю закрити пащу, відкуп думкАм - п'ятак.

Скаже хтось : мало! Може...
Тільки на більше - зась!
Із кріпака в вельможі -
може той більше дасть.

Або й того не буде : ситий скупий.
Хто відповість за чудо : свій чи чужий?
Сиріт, калік, убогих Бог під крило...
крила великі в Бога - вміститься все село.

Коїться щось з очима. Що? Не збагну.
Вогник від свічки блимав... мир призивав? Війну?
Той, хто не бачить зовсім - Бога душею зрить...
Душу відкрив назовні - вчиться любить.