Сълза, която не изтрих

Надежда Ангелова
Аз крехка, синя сенчица незрима
в съня ти пак нашепвам стих,
 с гласа ми като полъх тих,
цъфтят за тебе вишни... посред зима.


И непростимото простих!
Светът дори не знае, че ме има.
А аз съм тук, дори и нелюбима,
в картина зимна – летен щрих.

А после капва тихичко деня ти,
сълза, която не изтрих.
И с теб сме просто двама непознати,

снегът навън и пътя начерта ти,
от делника не те спасих...
Заспивам и сънувам любовта ти...