I да горла вада

Ицхак Скородинский
Гронкі запалу абвівалі нашы целы.
Падбіраліся да горла...

Але, яны, напэўна і ўсё ж,
не паспелі нас прыдушыць.

Засохлі.

І струпамі скаціліся ў несвядомасць...

Быццам і не было.

Не было, нічога, ніколі, ніколі!
Нічога!!!
Звініць, дзень і ў ноч, у галаве.
Гэта самасвядомасць маё,
брэша мне ж, прыблудным ваўком.

Зубамі, на ледзь-ледзь, прахапляе сэрца.

Каб выжыў.