Страхiв пурхання

Елизавета Катрич
А що ви кажете своїм страхам?
Як підгодовуєте їх смачненьким?
Що ви приносите оцим птахам:
Отим великим і отим маленьким?

Вони нічні співають вам пісні
Чи ранішньому сонечку шебечуть?
Вони безпечні, тихі та ручні?
Чи, зазвичай, їх хижаками кличуть?

Їх пір'я веселковий має ряд
Або на сірому чорніють очі?
Їм для життя потрібен сад
Або до степу вільного охочі?

Тільки тобі вирішувати слід,
Як припинити острахів гуляння.
Чи полювання обірве їх рід,
Чи кліткою закінчиться пурхання.