Перепелочка

Ирина Юрчук
Перепілочка

Як заграла у переліску
сопілочка
то й на гілочку злетіла перепілочка

Ой співала перепілочка курникала
на гніздечко з хмари пір'ячка насмикала

Ой відклала три яєчка
рябобокенькі
та й чекати на гніздечко
сіла потемки

Ніч співуча небо зряче
час кужілкою
з нею поруч нетерплячі
повня з зіркою

Вже в гнізді лящать завзято
три дударики:
пташенята – сопілята
і скрипалики

Позлітали в роси ранні
просто з гілочки
наче яблучка рум’яні
переспілочки

Перепілки під переспів-
переспівочки
пересіли вранці врешті
на сузір'ячка

І музикою відлуння
нарядилося
бо нова зоря-манюня
народилася.