Як стать щасливими матусям! Притча GrafBorisfen

Юрий Сафроненко
Як стать щасливими матусям! Притча GrafBorisfen

Жила-була звичайна мама.
І як у всіх кумедна драма:
Пекла, проблеми прасувала,
І свій терпець на вус мотала.

Урвався врешті той терпець -
Ну фсе! Кінець!
Або капець.

Геть безпорадная з лиця
Пішла вона до мудреця:
- Що ж тут робити, як же жити?
Дістали чоловік і діти.

У нирках вже ся суєта,
І роль мамусіна свята...

Мудрець мамусі дав пораду
І мама ниркам дала раду.
Прийшла додому вся, як сонце
Крізь світле вимите віконце!

Обличчя посмішкою сяє,
В руках все спориться і грає:
- Відтак так буде кожен день,
Але домовимся лишень -
Один день в тиждень рій не родить -
В мою кімнату не заходить!

Мене для вас в цей день нема!
І сперечатись тут дарма.
Усі принишкли - фсе гаразд.
Що ж тут казать для файних ґазд?

Проходить місяць, другий, третій,
Фсе в доме гут! І смак, і дєті.
Мамуся щаслива! - звіздець!
Замкнула прикрощі в ларець.

Але фсіх муляє питання:
Де ж таємниця до кохання.
Чому на день вона зникає,
Й що за секрет - ніхто не знає.

Тоді наважилися діти
Що ж там в матусі підглядіти.
В кімнату зиркнуть крадькома -
Що ж робить там вона сама?

Сидить матуся за столом,
Як та веселка над селом!
Торти, цукерки, мармеладки!
А ми про це не мали й гадки!!!

Як ти сама? А ми геть хто??
Ми ж - діти! А не дід Піхто.
Нам також треба смакота!
Що в тебе на столі ота!

Але тут відповідь пряма -
Як проспівала вже сурма:
- Ша! Дітки. Не колишьте браму!
Я вам роблю
щасливу
м
а
м
у
!

=GrafBorisfen=32 БейлЪтъ 7532 ЛЪта від С.М.З.Х.
http://stihi.ru/2024/01/11/6867