14 января

Саше Киира
Обрезанию Господню.

Тропарь,

На Престоле огневидном в Вышних седяй со Отцем Безначальным и Божественным Твоим Духом, благволил еси родиться на земли от Отроковицы Неискусъмужныя, Твоей Матере, Иисусе, из-за сего да обрЕзан был еси, яко Человек осмодневный. Слава благому совету Твоему, и слава смотрению Твоему, и слава снизхождению Твоему, Единый Человеколюбче.

Кондак,

Всех Господь терпИт обрезание и человеческая прегрешения, якож Благ, да обрЕзует, дает спасение днесь миру. Сликовствует в Вышних такоже иерарх Создателев светоносный, таинник Христов Божественный Василий.
.


Божия явления предпразднству.
(переходное)

Тропарь.

Готовися, Завулон, и красуйся, Неффалиме, Иордан рекО, стАни же, и подыми, взыграя, креститься тако идуща Властителя. Веселися, Адаме с праматерию, не крЫйта се, якоже в раИ прежде, ибо, видев вы нАги, явись, да облечет в первую одежду: Христос же явись, всю тварь хотя обновить.

Кондак.

Во струЯх днесь Иорданских быв, Господь Иоанну всклицает: не страшись Мя крестить, спасти бо да приидох Адама первосотвореннаго.
.


Свт. Василию Великому.

Тропарь.

В всю землю изЫде вещание твое, яко и приемшую слово твое, имже научил еси богълепно, истинных естество уяснил еси, да человеческия обычаи украсИл еси, царское свящЕние, отец преподобный, молись Богу Христу душам нашим спастись.

Кондак.

Явился еси основание нешатаемое Церкви, подаяй всем некрадомое госпОдьство человекам, запечатлЕя твоими веленьми, высотоявленный Василий, преподобный.