Ya

Намик Фарзалиев
Ne;;nci ya;;;d;r bu ya;;;
g;r;s;n ;mr;md;?
Kim bil;r ne;;si qal;bsa
t;l;s;n ;mr;md;?

Nec; d; ya;;r, bax,
Yer ;z; damc;dan a;arm;;.
Sanki son bir k;r;
Ya;;rm;;...

Sevmir;m m;n bel; ya;;;; -
;limd; olsayd; n; d;rdim?
Ya;mas;n, y;;;;d;r...
dey;rdim.

M;ni ke;, birillik ota bax -
R;qs ed;n, oynayan ya;;;da.
Sevinir uzanar
boyu bir qar;; da.

Sevinir ki bel;
ya;;; var.
Zavall; n; bilsin ard;nda
Soyuq, s;rt bir q;; var?

Bil;nmi zavall; - bilm;y;n?
Birillik otun da b;xti var...
;nsan da bilm;zs; n;dir son
Daha da olmazm; b;xtiyar?..

Ne;;nci ya;;;d;r bu ya;;;
g;r;s;n ;mr;md;?
Kim bil;r ne;;si qal;bsa
t;l;s;n ;mr;md;?

Ne;;nci olursa olsun da -
Dem;m bir ;m;r d; ba;;;la!
N; yax;;
ad;tkar olmad;m
yaltaql;q deyil;n alq;;a.
Bundan sonras; da
;;tin ki, al;;am...
11.11.2023

...