Каламбур на беларускай мове - 203

Леонид Ганчаров
Каламбур бацюшкі пра запаслівага дзяка               


               "В церкви смрад и полумрак,
                Дьяки курят ладан.
                Нет, и в церкви всё не так,
                Всё не так, как надо."

            / В. Высоцкий  "Моя цыганская" /

 
З дзякам трэба мне былО
        доўгі час зімой РАЗ  БАВІЦЬ,

А гарэлкі той - ледзь-ледзь,
       мо, яе вадой РАЗБАВІЦЬ?

У надзеі  позірк мой
       слізгануў тады ПА  ДЗЯКУ.

Той сказаў: "Гарэлка ёсць,
       богу абвясці  ПАДЗЯКУ."

***
Каламбур батюшки о запасливом дьяке

С дьяком нужно было мне долгое время зимой однажды коротать,
А водки той - чуть-чуть, может, её водой разбавить?
В надежде взгляд мой скользнул тогда по дьяку.
Тот сказал: "Водка есть, богу объяви благодарность."