Към думите

Надежда Ангелова
Вплетох ви в ггривите (щедра съм) всичките,

сини мъниста на свойта душа.

Бяхте  богатството мое, едничкото,

явно отново изконно греша.


Мене изправят  отново на кладата,

(дежа вю някакво). Там съм била.

С мен полетяхте, но няма да падате!

Давам ви свойте раздрани крила.


Позакърпете ги, гледайте шитото,

знам ли как?(някак си), да не личи...

Ако за мене отново попиитате -

аз съм отблясък в любими очи.


Тихо сияя, щурченце съм (влюбено),

пея си тихо, безгласно почти

Мое е времето, все е за губене,

зъзнат без вас и сърце и мечти...