Переход. Образцова, 9

Ирина Юрчук
Перехід. Образцова, 9

Перехід на Образцова,
Цеп автівок, стрічний люд,
Де єврейський центр, до слова,
Й супроти; – бутирський суд.

Паралельні білі смуги,
Пішоходна течія,
За кермом – мурло муруге,
Під колеса – тінь чия?

Перехід, а бампер – в ребра,
Перехід, а впав поет,
Де таїлась біла зебра,
Наче смерть на букву зет.

Таврування, прут залізний,
Душ незайманих клеймо:
Не системний, несумісний.
Тать не тисне на гальмо.

Відлетілі окуляри,
Перевернуті дахи,
У калюжі в'язнуть хмари
Й перелякані птахи.

Дім дев'ятий, Образцова,
Судний крок в останню путь.
Голка тьми одноразова,
Двічі неба не наллють.

Руки, стопи, хоріямби,
По життю і смерть таку:
Мандельштамового
штампу,
Гумільовського зразку.