Моей звезде не суждено - english

Евгений Ратков
MY STAR IS DESTINED TO SHINE



Интерпретация песни группы "Аквариум"
"Моей звезде не суждено",
1982



My star is destined to shine,
Being as a lost spirit tramp.
All of us have sweet house with a lamp,
But her drink  is a bitter wine.

His fate is shining down this town,
Where everyone hides away.
-It's a pity,- one boy will say,-
Look, the star is falling down!".

My star is not destined to get
(To get) tired or to seek some peace.
It doesn't know what it is,
And it is all the same, yet.

And it sees  dreams  every night
With  children,  grass and flowers.
But   daily   it sees a broken house,
Feels bitter smoke from fields of fight...


--------------------------------------------------------


Моей звезде не суждено
Тепла, как нам, простым и смертным.
Нам сытый дом под лампой светлой,
А ей лишь горькое вино.

А ей лишь горькая беда:
Сгорать, где все бегут пожара.
Один лишь мальчик скажет: "Жалко.
Смотрите, падает звезда"

Моей звезде не суждено
Устать или искать покоя.
Она не знает что такое
Покой, но это всё равно.

Ей будет сниться по ночам
Тот дом, что обойдён бедою.
А наяву служить звездою
И горький дым, и горький чай..