Есента

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Тъжните плажове
есента ни донесе,
празните пясъчни дюни
навяват тъга,
Пустеят.
Тях есента е покрила
с пожълтели листа.
Останаха самотните гларуси
да крачат по пясъка
и търсят малките рачета
изхвърлени от тъжна вълна.

Есента...
Взе си от мен слънцето
и отиде нанякъде,
остави за мен
тъжните есенни дни,
няколко шепи листа
от вятър подмятани
и спомен от лятото...