Яго сонейка не грэе

Людмила Шаблыко
Сонца лашчыць і вітае,
Ручаёчкі зноў бягуць,
Вераб’і шчабечуць густа,
І  дзянёчкі ім пяюць.
Вецярок яшчэ халодны
І чагосці  ён  сумуе,
Яго  сонейка не грэе,
Бо зіма  яшчэ  гарцуе.