Безсъниците тихо ще валсират

Надежда Ангелова
През портата ми февруари влиза. В сърцето да се сгуши е готов,
облякъл е искрящо бяла риза. Кълне ми се и гледа ме с любов.
С красиви думи знам ще ме омае. Ще сипе вино чаша, или две
и вятър – лекомислен и нехаен в мен лудостта среднощно ще зове.

Безсъниците тихо ще валсират, часовникът ще бъде съдник ням,
затънал в тайни планове Всемирът, не ще усети, че е вече сам.
Че нежно февруари в мен кълни и превръща ме в най-топъл къс земя,
светът познава гневните фурии... Но обичлива май не съумя,

каквато бях до днес да ме опази. А февруари кротко, като сън,
любов показа ми. Дали онази, която сто години спи навън?
И в стих, като в клавиши на пиано, прозвънна февруарската тъга,
дали за теб е късно, или рано? Не знам любов, но трябваш ми. Сега!


https://youtu.be/ShTJXwB16EA?si=VCWFMVt3dftUxK3r