Hежни рими

Надежда Ангелова
Красива моя, яснолика,

огрей душата ми полека,

съня ми вятърът повика...

Спусни ми тъничка пътека,

стиха ми нежно посребри го,

вдигни очите натъжени...

И пеперуди в цвят индиго,

прати от тайнствени Вселени.

Прекрасна моя и далечна,

на красотата обречи ме.

Да зная, че след мен за вечност,

тъгата ми си има име.

Студена моя, нощ е – наша,

когато съмне – сън хвани ми.

От дните, що до смърт ме плашат,

да ти извая нежни рими...

Колаж - Блу