Спрэчкi

Василий Азоронок
(на белорусском языке)

У адно акно глядзелі
Двое, сціплые, дарэчы,
Дык адзін у Бога верыў,
А другі яму пярэчыў.

І пакуль яны глядзелі,
Ды спрачаліся бязмерна,
Самалёты наляцелі,
Бомбы зкінулі прыцэльна.


Згасла спужаная вера,
Праз акно, з ракі замшэлай,
Гасцяваць прыходзяць цені…


07.02/24