Асламбек Тугузов

Марти Тамия
За чистые слезы, за пепел сиятельных грез,
Две белые розы тебе нарисует мороз.

Две белые розы, на тоненькой пленке окна,
Две метаморфозы от зимнего веретена.

Как давний поклонник, покинув небесную ширь
На твой подоконник, нахОхлясь присядет снегирь.

Что синее небо? Что птичья судьба для него?
Ты крошками хлеба с ладони накормишь его.

Все будет как в сказке, как в том позабытом году,
И снежные пляски, и белые вихри в саду.

Ты помнишь? Не помнишь. Я тоже не помню уже,
Как белые кони легли на крутом вираже.

И белые розы, оттаяв навеки стекли,
Как чистые слезы по бледному воску щеки…
2022 г.
***
Хьан ц1енчу б1аьрхишна, даьгначу г1енашна сирла
Г1урано зезагийн таммаг1 кхуллур ду хьуна

Дуьллур ду коран дуткъачу пардонт1ехь к1айн заза
Шен 1аьнан урчакх кхоччуш хийцамна хьовзийна

Генара догдохург санна, йитина шен стиглан ана
Цхьа 1аьно туьйсина олхазар коре хуурду хьан

Цуна-м х1ун йара шен кхоллам, йа сийна стигалаш
Ахь цунна кховдор ду канахь бепиган цуьргаш

Цкьа мацах санна дериге нислур ду туьйранехь
Лайн чимийн ловзар к1айн дарц хьийзачу бешахь

Дага дог1ий хьуна? Х1инца-м ца дог1у суна а
Замано тухучехь ног, к1айн говраш гора йахана

Х1етахь дешначу зезагийн лар 1ийдалуш йайра
Беснийн ч1урамт1е оьгу, ц1ена хиш санна