Небета седем... Ще те търся там...

Надежда Ангелова
Душата си превърнала в куплети,

изплаканото пишех все през смях

и всяка дума в болката засвети –

звездица в тези нощи, що не спах.

И всички дни - назаем сякаш взети,

разпъваха ме, за какъв ли грях?

А нощем, все по другите планети,

теб търсех... затова и оживях.


И гледаха ме людете с насмешка: 

Поредна луда и познат рефрен.

Съдбата, като канара бе тежка,

но кръстът ми по мяра бе скроен.

Фиаско, после полет... Проба, грешка,

но знаех – търся тебе, а ти – мен.

Сърцето – птица, любовта – човешка,

денят – окови, а нощта ми – ден.


От камъните хврълени по мене

дали да вдигна кула или храм?

Къде да спра след дългото летене?

Светът за двама тесен е за сам.

Човекът знам, че за любов роден е,

но крие се зад грях, вина и срам...

А смъртен е. Къде ли ще се дене?

Небета седем... Ще те търся там...