НА ЧАША ВИНО

Росен Русев
               
Автор: Р. Русев

И с приятел 
споделяме мисли на чашка
под бадема поседнали.
Минали болки живяни
и събирали ветрове,
огънати клони,
слънчеви дни,
синева засенчена с облаци,
капки дъжд,
дни уморени
от соленият дъх на море.
Сълзи,
капки потекли
от лоза, с тръгнали сокове
и цветчета
на разцъфнали праскови,
първи листа,
току-що отворени
с дъх на живот и на пролет,
от лалета букет,
от попрецъфтели вече иглики
и соленият зов на кръвта,
с който търсим живота.

Капки мисли
под бадем споделени
с приятел на чашка вино;.