Цвiркун

Максим Бука
(філософсько - релігійний мазохізм навіяний нічними роздумами)

Опівночі зацвірінчав цвіркун.
Від того моторошного звуку морозом покрило шкіру та інеєм покрився десь внутрі хребет.
Хто придумав ці дивні звуки?
І чому це має бути цвіркун?
Звідки така впевненість?

Навівши внутрішні докази і суперечки, можна дійти до висновку що - не все є тим, що бачиш і чуєш, але ж вже як побачиш і почуєш, то пізнай і запам’ятай.
Бо то є вже більше схоже на правду ніж бурмотіння ідіотів з трибуни.

Звуки повітряної тривоги стали вже якимись звичними, начебто це волання сирен переслідувало тебе все життя, наче так і було.

І це бентежить…
Не повинна людина звикати до такого…

Єрихонські труби…

А цвіркун опівночі заставив прокинутись.

Парадокс життя…
Навіть Аліса в своєму задзеркаллі про таке не сподівалась.

Наша реальність перетворилась на суцільне порно з елементами морального мазохізму, критичного мислення та недовіри кожному навкруги, розчарування в людяності тільки підвищує внутрішнє збентеження.

Відсутність або недостатність духовності…

Хоча молимось… Але ж кому? І куди і про що направляємо наші вібрації слова…думки? Про що просимо звертаючись до символа на якому було вбито Сина Людського…?

Яке хресне знамення накладаємо на себе?

Чи пояснять це в будівлі з цегли та дерева, з гарними блискучими куполами наверху?

Та хіба там треба шукати…

У кожного крутяться різноманітні питання, притаманні індивідуальному Я.
Відповіді на питання частіше всього це індивідуальне Я дає саме собі.
Що бентежить ще більше…

Йшов 2024 рік. В країні триває війна. Люди продовжують знищувати один одного.

Так було і до нас. На жаль…

Чотири Вершники…двоє з яких вже є, Вороний та Блідий наздоганяють.
Тому відчиняться всі сім печаток.

Та кому є діло…

Штучний інтелект мабуть стане більш доречним.
Еволюція людини рано чи пізно знищить сама себе, тому що еволюція людини то не еволюція тварини… Бо… Людина - то, людина., а, тварина - то, тварина…

Все буде вирішувати штучно створений розум, штучно створена нова релігія для штучно створених нових людей. З пластмасовою душею чи з іншого якогось штучно створеного матеріалу, вміло переробленого зі сміття…

Та чи будуть це люди…?

І чи можна ще знайти людину не вмикаючи світла?

Цвіркун замовк. Мабуть і його дістали ці філософські роздуми.

Приємний жіночий голос в телефоні мове: - «Відбій повітряної тривоги».

Штучний інтелект не обмане.

10.09.2023