Падыйшла я да прыпынку

Людмила Шаблыко
Падыйшла я да прыпынку
І  смуцілася  здалля,               
Бо ўбачыла дзяўчынку,       
Што блукала сярод дня. 
Яна клікала кагосці,
Лямант быў аж да нябёс, 
Толькі я не разумела,
Што тут з ёю адбылось.            
А яна тут-заблудзілась 
І адстала ад бацькоў,
Супакоіўшы дзяўчынку,
Адвяла   яе   дамоў…               
Там  яе  усе  шукалі               
І  былі ў такой журбе,         
Але ўбачыўшы дзяўчынку,
Раптам - сбегліся усе. 
Колькі  радасці  было,
Нібы сонейка ўзыйшло!   
А дзяўчынка ўсім казала:               
“Я ад жаху так дрыжала…”