Юрий Михайлик Он молвил с болью English

Евгения Саркисьянц
With love and heartache he declared,
"Hereafter, you are slaves no more,
And from  your thrice bedeviled share
Claim anything you're wishing for."

That was the moment when we rose,
High on our bravery insane,
To ask for warmer tattered clothes
And for a master more humane.


***
Он молвил с болью и любовью:
- Теперь вы больше не рабы,
И вправе требовать любое
У трижды проклятой судьбы.

Тогда и встали мы, шалея
От дикой дерзости своей,
Просить обноски потеплее
И господина подобрей.