Человек Р. Бородулин, пер. с белорус

Татьяна Уразова 55
Рыгор Бородулин
Человек не случается так

Человек не случается так -
Он сбывается, он является
Как художник,
            пахарь,
                чудак,
В чьих глазах весь мир преломляется.

Человек исчезает не так,
Как в кармане вселенной пятак.
Он стирается о дороги,
Разбивается о печали,
Проходя через все тревоги
Века,
     что его приручает.

Прежде,чем распрощаться со светом,
Человек хочет стать человеком.

Рыгор Барадулін
Чалавек не ўзнікае так

Чалавек не ўзнікае так –
Ён збываецца, адбываецца
Як ратай,
   Як дзівак,
      Як мастак,
Ад якога свет адбіваецца.

Чалавек не знікае так,
Бы ў кішэні вякоў пятак.
Ён сціраецца аб дарогі,
Разбіваецца аб адчаі,
Пераходзіць ва ўсе трывогі
Веку,
    Што яго прыручае.

Перш чым вочы заслоняць векам,
Чалавек хоча стаць чалавекам.