Короткi фрази

Марина Чиянова
Чи існують країни, де переважає гедоністичний наратив?
Може, й існують, але це якийсь перехідний період.
Бразилія на початку 19 ст. могла сприйматися так - спільнота людей, які шукають сферичного у вакуумі щастя й знаходять його в шумі моря та прослуховуванні вистав на радіо.

Мало таких країн, де життєлюбство набуває статусу національної ідеї. Частіше це ширма для туристів, а внутрішні суперечливості й недосконалості зрозумілі всім місцевим навіть без озвучування.