про Агнесу та арете

Цветков Александр
У кожному сенсі є крихітка сенсу
і мотлох незграбних думок.
Нічого не видно в пітьмі, ні бельмеса,
крім сяйва далеких зірок.

Що може скривати волосся Агнеси -
незайманий світ арете.
Нехайте, кохайте ! Ви чуєте - меса
висока, приземна зажде.

світлина: Хусепе де Рібера на прізвисько Спаньолетто.
«Свята Інеса та ангел, що вкриває її покривалом», 1641