Спокiйна фiлософiя

Маргарита Метелецкая
Зійти б у стадію, що уповає,
І поважати німоту, коли врочиста...
Завжди мовчати, як мовчить Пречиста,
Коли тих інших стадій - геть немає!

Навчитися скорботи перенести -
Блаженствовати, звісно, й дурень вміє!
Не допускати в серце гнів події,
Щоб паморочність відчаїв не плести.

В душі ж бо, знаєм, вища є освіта -
То в грамотність її під гучне "Браво!" -
Й не будеш інструментом для обставин,
Ще й за весною - завжди прийде літо!

І не впроваджуй щось комусь даремно,
А, як Пілат, навчись умити руки -
Позбудешся тоді і бід, і муки,
Дотримуючись правил гідно й ревно!

І від такого філософського уміння -
Лиш буде філософське в міхурі каміння!

на фото - в олтарі костелу.