4 марта

Саше Киира
мученику преподобному Корнилию Псков-Печерскому.

Тропарь.

Псков-Печерская обитель, издревле славная чудесы иконы Богъматерни же, мнозия иноки вспита Богови, тамо и преподобный Корнилий подвигом добрым подвизася, чудную Матерь Божию славя, иноверныя просвещая, иноки и мнозия человецы спасая, обитель свою ж дивно украшая и ограждая. Тамо и мученичества венец по мнозих летех пастырства своего да прият доблестно. Темже вспоим, человецыи, Христа Бога и Пречистую Его же Матерь возблагодарим, яко и славна преподобнаго же мученика нам дарова и молитвенника о душах наших достоблаженна.

Кондак.

Светлый светоч Правславья и особая земли Псковския защита был еси, многъбожие искореняя и наставляя народ к Богу. Дом Богъматери силою исполнися и вславися тобой, добродетельми же украшен, венец мученика приял еси, поминай нас, дет твоих, и у Господа, преподобный мучениче Корнилие.

Молитва.

О, святый преподобный мученик Корнилие! Смиренно да приклоняемся к рАце мощЕй твоих и умильно тя и молим: взгляни же милующе на телесные и душевныя скорби всякие наша и избаву нам подаждь; помози же нам, Божий святче, от навета человек злых, от нихже и сам ты невинно на земли вскорбел еси. Защищай же нас (имена) от насилия диавола, воюющаго страстно в нЕмощных удесЕх наших, умоли Господа Бога и Пречистую Матерь Его даровать нам тихое и да безгрешное житье, взаимную нелицемерную любовь братскую и мирную христианскую кончину, и чистою совестию предстанем нелицемерному страшному судилищу Христову, и в Царстве Его да и вславим Животворящую Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, и в веки веков. Аминь.