про коршака та спас

Цветков Александр
Півнеба дим, півнеба пал,
не Сонце сяє - блискавиці,
такі разючі, мов кинжал.
Що хижакові до синиці ?
Що коршак має до краси ?
Клюкастим дзьобом легше рвати.
Не чує боженька: "спаси",
Так, може, ти почуєш, брате ?